Posts

Hq Shaklee berpindah ke lokasi baru

Image
hah, jangan tak percaya, sekarang HQ Shaklee sudah berpindah ke lokasi yang baru. Lokasi kali ini terletak di Sunway GEO. Kat mana Sunway GEO ni sebenarnya ye? Orang yang duduk sekitar kawasan Selangor dan Kuala Lumpur pasti sangat mahir dengan kawasan sekitar Sunway kan. Bagi yang duduk luar kawasan pastinya akan tertanya-tanya dimana sebenarnya Sunway GEO ni. Sunway GEO ni terletak di bandar Sunway. Berdekatan dengan Sunway Piramid. Nak jalan kaki pun boleh tau tapi agak panas la kalau jalan dalan cuaca sekarag ni.

Jom tengok HQ baru untuk Shaklee yang terletak di Sunway GEO..



Lokasi HQ Shaklee kali ini terletak di Sunway GEO Tower, Jalan Lagoon Selatan, Sunway South Quay, Bandar Sunway, Subang Jaya. Agak-agak risau tersesat, WAZE je. InsyaAllah sampai. Tak boleh drive? Grab Car kan ada. Zaman sekarang semuanya mudah. Meh akak sertakan Map untuk memudahkan korang semua tengok kedudukan sebenar Sunway GEO ni.



Konsep yang di bawa oleh shaklee kali ini adalah seperti konsep supermarket…

Sakitnya Kencing Tak Lawas

Image
Dengar je kencing tak lawas terus kak Farha akan fikir nama popular atau lebih simple nak sebut, Kencing Kotor. Isk tak dapat nak bayangkan kesakitannya. Siapa pernah kena kencing tak lawas atau kencing kotor dekat sini? Baik ngaku? Ala jangan la malu-malu. Kak Farha teringat kisah lalu ketika kencing tak lawas ni menyerang kak Farha jam 3 PAGI!!!

Siapa yang tak pernah kena kencing tak lawas jangan lak membayangkan ni macam di serang orang lak? Hahaha.. 
Pernah tak rasa macam ni: Kerja asyik ke toilet je. Lebih dari 10 kali sehariRasa pedih bila nak kencingAir kencing tak banyak yang keluar. Rasa macam nak kencing tapi bila pergi toilet air kencing tak nak keluarSakit bahagian ari-ari. Tau kan mana bahagian ni? Bawah perut sikit dan atas kemaluan kitakadang-kadang ada darah yang keluar bersama-sama air kencingDemam. Hah yang ni memang tahap sakit sangat ni Okeylah sebelum entry ni jadi lebih panjang meh kita belajar sama-sama apa itu Kecing Tak Lawas. Kencing tak lawas ni berpunca dari…

Tentang Rezeki

ASSALAMUA'LAIKUM
🌾 *TENTANG REZEKI* 🌾

πŸ“Kekadang kita berfikir soal rezeki dengan tidak adil..maka kita cemburukan gaji, elaun dan pendapatan tambahan kawan kita yang bekerja ditempat lain atau bekerja lebih masa dengan berniaga dan sebagainya yang dilihat lebih besar dari kita. Kita rasa resah melihat orang lain.

πŸ“Ingat! Rezeki itu bukan sahaja di slip gaji atau pada jumlah angka duit semata-mata.

_*Kekadang kita lupa..*_
πŸƒ  Dapat bos ditempat kerja yang baik pun rezeki..
πŸƒ  Dapat kawan2 tempat kerja yang baik pun rezeki..
πŸƒ  Dapat masyarakat sekeliling tempat kerja yang baik pun rezeki..
πŸƒ  Kerja tak pressure pun rezeki..
πŸƒ  Sambil bekerja tapi banyak masa dengan family pun rezeki..

πŸƒ  Banyak sangat rezeki yang Allah bagi kepada kita sebenarnya.. *Jom fikir luasnya rezeki.* Jangan sempitkan hanya pendapatan yang tercatat atas kertas sahaja sebagai rezeki..

*_Kekadang.._*
πŸ‚  Ada orang direzekikan cantik & tampan, tapi tak direzekikan cinta.

πŸ‚  Ada orang direzekikan…

Kisah Motivasi 2

♥ MOTIVASI PAGI ♥

Jangan samakan hidup kita dengan orang lain. Kasut hidup kita tak akan sama dengan kasut hidup orang lain.

Jangan ajar diri untuk merungut kalau kita tak dapat apa kita mahu, kita tak semewah orang lain atau kita ditimpa musibah.

Jangan tanamkan benih hasad dalam diri kita takut nanti makin berbunga kelopak dengki sepanjang hidup kita.

Jangan ajar diri untuk hidup dalam dunia orang lain sebab kita tak nampak sepenuhnya apa yang dia lalui. Mata kita tak dapat tembus sampai ke hati. Jadi hati hati.

Jangan ajar diri untuk ego dengan orang dan tuhan. Jangan angkuh untuk sujud ke tikar taubat dengan penuh penyesalan. Harap2 dosa setinggi langit diampunkan.

Jangan angkuh dan kedekut dengan ilmu yang ada. Apa yang ada, apa yang dapat elok kita guna dan sebarkan. Lagi elok kalau kita perkayakan ilmu akhirat.

Jangan merasa diri kita paling hebat. Ada lagi yang lebih dahsyat. Ada lagi yang lebih kuat. Tapi tiada siapa dapat tandingi allah yang maha esa.

Ajarkan diri sentiasa r…

Kisah motivasi 1

♥ KISAH MOTIVASI ♥

- Rancang kehidupan kita.
- Jangan terikut orang lain.

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Kisah Follower FB Dr Azizul Azli Ahmad, seorang pekerja oil & gas (kontrak)

-------

Kerja saya tak pernah dapat kerja tetap selepas graduate. Kontrak sahaja sebab kerja ikut project. Industri kerja oil & gas. Sudah berkahwin dan anak dah 3. Isteri kerja tetap bidang construction.

Setiap kali tukar projek baru (tukar company skali) income saya bertambah. Ramai kawan-kawan saya upgrade kenderaan yang lebih mahal bila gaji semakin bertambah. BMW, Audi, Velfire, Superbike ni biasa bagi orang yang bekerja dalam industri oil & gas.

Walaupun ada yang perli (member/keluarga), saya still maitain kereta second hand keluaran tahun 2002. Sekarang dah habis bayar. Sebelum ni monthly commitment kereta saya cuma 4% sahaja dari gaji.

Alhamdulillah, simpanan dan hartanah semakin bertambah. Semasa, kami dah ada 8 hartanah (combine value RM 2 juta). Simpanan keluarga semasa 6 angka.

Tahun 2014 industri oil &…